Ovo je tema o kojoj je jako važno da pričamo i pišemo jer kako vreme prolazi nameće se odgovor da dečiji rođendani prerastaju u sedeljke za odrasle, a pokloni za decu postaju ono što bi bilo najkorisnije roditeljima, a ne ono što će oduševiti dete.

 

Dobro je poznato koliko se mališani raduju svom, a i rođendanu svojih drugara. Sama ta činjenica, navodi nas na to da preispitamo koliko i da li smo uopšte ispunili njihova očekivanja kada su proslave rođendana u pitanju? U ovom tekstu analiziraćemo načine na koje pravimo dečije rođendane i poklone koji mališani dobijaju i ukazati na neke greške koje pravimo, a da toga možda nismo ni svesni.

 

Kako izgleda proslava dečijeg rođendana?

Organizacija dečijeg rođendana nije jednostavan posao, jer mališani imaju različite želje i zahteve. Rođendan je njemu, kao i nama, vema važan dan i treba ga proslaviti baš onako kako ono želi. Već od treće godine dete je dovoljno odraslo da ga možete i trebate uključiti u samu organizaciju rođendana, izbor torte, dekoracije…

 

Nije neophodno niti najvažnije detetov rođendan proslaviti u igraonici. Postoje i drugi načini da detetov rođendan učinite posebnim i za njega nezaboravnim. Ukoliko se odlučite da rođendan pravite u sopstvenoj režiji, nemojte dozvoliti da se rođendan pretvori u sedeljku ili proslavu za rodbinu i vaše prijatelje umesto slavlja za dete.

 

Ukoliko dete ima omiljenog crtanog lika, omiljenu knjigu ili sport, možete mu prirediti žurku na tu temu. Mogućnosti za kreativnost i ukrašavanje prostora su razne, od tanjirica i čaša sa određenim motivima, do balona i igračaka koje dete već ima. Sigurni smo da oduševljenje deteta neće izostati.

 

Trudite se da ne ograničavate vremenski trajanje proslave, a možete i da se dogovorite sa roditeljima najboljih drugara da ostanu da prespavaju kod slavljenika, jer možete samo da zamislite to oduševljenje.

 

Poklon za dečiji rođendan

Izbor poklona za dete ume da bude posebno veliko opterećenje kako za roditelje, tako i za ostale zvanice. Kada birate poklon trudite se da na taj način detetu priredite prijatno iznenađenje. Pravi poklon nije uvek najskuplji poklon, vrlo često to bude i najmanja sitnica. Nezaboravite da deca ne gledaju i vrlo često ne znaju vrednost poklona.

 

Donošenje velikih i malih kutija uvijenih u ukrasni papir i mašne, za mališane je poseban događaj. Zato nemojte dete razočarati tako što ćete doneti kovertu koju ćete dati roditeljima ili kupiti garderobu koja sigurno jeste korisna, ali za dete ne predstavlja oduševljenje. Pokloni imaju svoju vrednost bez obzira na cenu, a roditelji mališana koji su pozvani na rođendan mogu se dogovoriti oko kupovine zajedničnog poklona. U tom slučaju roditelji neće previše brinuti oko odabira poklona i uloženog novca kao merila poštovanja.

 

Sinonim za dečiji rođendan je smeh, igra, cika i jurnjava dece. Puno šarelina, balona i dečije radosti i zato nemojte zaboraviti da su njihovi rođendani pre svega druženje sa drugarima, a pokloni birani od srca i prema njihovim potrebama oni pravi.

 

Na našem sajtu  možete pogledati asortiman edukativnih drvenih igračaka za različite uzraste kojima će se mališani sigurno obradovati.

 

Aautor teksta: Magično drvce

*autorski tekst u vlasništvu Magičnog drvceta, sva prava zadržana.

 

Scroll to Top